De onmisbare schakels van de Kermisloop Uitgeest; de bouwers!

De onmisbare schakels van de Kermisloop Uitgeest; de bouwers!

Wie zijn de drijvende krachten achter de schermen? Aan het woord: Piet Putter, aannemersbedrijf in Uitgeest.

Piet, wat is de reden dat jullie op vrijwillige basis meewerken aan de Kermisloop Uitgeest?
Ik was voor de eerste editie gevraagd door mijn buurmannen Niels Snijder en Ramon de Leeuw van Nr10 interieurbouw om samen "de buizen in het water" te regelen. Omdat het kermis is, iets nieuws in het dorp en dat het er gaaf uit zag heb ik meteen JA gezegd.

Welk obstakel hadden jullie vorig jaar gebouwd?
Tijdens de eerste twee edities hebben we de buizen in het water gemaakt. Tevens maken we diverse steigers en afstappen om het parcours veiliger te maken voor de deelnemers.

De één verfoeit ze, de ander kijkt er naar uit; de buizen in het water... Kunnen we ze dit jaar weer verwachten of toch iets nieuws?
Ik heb meer mensen gehoord die ze vervloeken dan dat ze het fijn vinden. Daarom gaan ze zeker weer het water in en kom je ze tegen, haha!

Met hoeveel vrijwilligers zijn jullie aan het bouwen?
Met vier man; Niels, Ramon en ik tijdens de opbouw. De vierde is Frans Beentjes van Beentjes eg- en Waterbouw. Die levert de buizen.

Voor de veiligheid blijven de bouwers bij hun obstakel staan tijdens de loop. Kriebelt het toch niet een beetje om zelf mee te doen?
Ik sta al two edities langs de kant en het JEUKT aan alle kanten! Vorig jaar hebben we het obstakel geperfectioneerd en hebben er tijdens de loop niets aan hoeven doen. Wat dus betekent dat ik dit jaar mee ga doen met de Flying Dutch Putters. Niels en Ramon zullen me wel aanmoedigen bij de buizen...

Wat zijn je verwachtingen van de derde Kermisloop Uitgeest?
Wederom een spektakel en veel gezelligheid. Wat natuurlijk super is, is dat er dit jaar twee runs zijn! Het mooie hiervan is dat de toeschouwers langer kunnen genieten van de deelnemers, de sfeer en van het samenzijn van en met Uitgeesters.

Wil je verder nog wat kwijt?
Ik wens iedereen een gave dag toe en hopen dat de weergoden ons wederom goed gezind zijn!

Wij bedanken Piet en zijn team nogmaals voor hun vrijwillige inzet tijdens de Kermisloop Uitgeest! En uiteraard veel succes als deelnemer tijdens zijn eerste Kermisloop!